2013 Explorer XLT failed to start - Ford Truck Enthusiasts Forums



2011 & Newer Explorer Discuss the all new redesigned Ford Explorer

2013 Explorer XLT failed to start

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-20-2014, 11:38 PM
1 explorer 1 explorer is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
1 explorer is starting off with a positive reputation.
2013 Explorer XLT failed to start

2013 Explorer XLT (33K miles) failed to start.
"Starting System Error" code flashed.
Towed to dealership. Following day vehicle started without problem.
Dealer cannot determine what caused starting system to fail.
I am reluctant to accept the vehicle...which could fail again without warning.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-21-2014, 09:14 AM
jdadamsjr's Avatar
jdadamsjr jdadamsjr is online now
Post Fiend
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 11,212
jdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputationjdadamsjr has a superb reputation
Never had an issue with ours....

good luck and post the results when it comes back...

this is probably an opt...
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 Explorer BLIS and Cross Traffic Alert Rodgolding 2011 & Newer Explorer 13 05-03-2016 06:46 PM
2013 Explorer Condensate Line wmclark43 2011 & Newer Explorer 1 04-03-2016 05:02 AM
Major Engine failure - 2010 Ford Explorer JRRJR Performance & General Engine Building 2 01-02-2016 01:56 PM
2013 Explorer Navigation Question bsmokey General Automotive Discussion 0 10-22-2014 02:21 PM
95 (late Year) OBDII "Link Fail" 96ironman Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 5 05-08-2006 06:16 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:08 PM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.