O6 f250 horn not working - Ford Truck Enthusiasts Forums
 

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)
Log In 


Modular V10 (6.8l) SPONSORED BY:

O6 f250 horn not working

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-18-2014, 10:18 PM
buddy26 buddy26 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
buddy26 is starting off with a positive reputation.
O6 f250 horn not working

The horn is not working I changed the fuse for the horn and still don't work. The cruise control still works and the air bag light is not on. I can here the relay making a clicking noise when you push the horn just no sound. Does it sound like the horn is gone bad or could it be the relay? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2014, 10:33 AM
Hank85713 Hank85713 is offline
Posting Guru
 
Join Date: Feb 2002
Location: Tucson USA
Posts: 1,780
Hank85713 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Check the connections AT the horn itself, they may have corroded, come loose. It is also possible that you have a bad relay, or tha the hot wire to the horn has corroded, broken as I noted above.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-20-2014, 05:05 AM
JWA's Avatar
JWA JWA is offline
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2010
Location: Reynoldsburg, Ohio
Posts: 8,326
JWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputationJWA has a superb reputation
Run a wire directly from the battery to the horn itself, touching the input tab---if it works you have an electrical path issue. If it doesn't then its the horn itself.

If its a path problem I'd suspect the relay contacts. Since it would be supposedly operating the lack of current to the horn suggests the contacts inside the relay housing.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-20-2014, 09:10 AM
buddy26 buddy26 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
buddy26 is starting off with a positive reputation.
Thanks I will try everything that was mentioned and see what happens and report back
Reply With Quote
  #5  
Old 08-21-2014, 11:05 PM
buddy26 buddy26 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 3
buddy26 is starting off with a positive reputation.
Finally had time to take apart and check everything it was the horns themselves. Replace horns with a bad boy horn and everything works now. Thanks
Reply With Quote
 
 
 
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is my horn? '75HB250 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 7 08-23-2015 05:29 PM
Good power but horns won't honk Velocity2 1967 - 1972 F-100 & Larger F-Series Trucks 11 11-27-2014 02:49 PM
Stuck horn 2000 F-250 stanfil82 Super Duty & Heavy Duty 1 04-30-2014 02:02 PM
My truck needs a horn obscurity 1948 - 1956 F1, F100 & Larger F-Series Trucks 17 02-13-2014 10:55 AM
67 F100 horn help connork 1967 - 1972 F-100 & Larger F-Series Trucks 11 01-16-2014 05:12 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 09:03 PM.

 

Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC2
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup