7.3 Bad injector - Ford Truck Enthusiasts Forums



1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel SPONSORED BY:

7.3 Bad injector

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-08-2014, 06:46 PM
Smokey_7.3 Smokey_7.3 is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 82
Smokey_7.3 is starting off with a positive reputation.
7.3 Bad injector

You guys are awesome! I can't thank yall enough for the help I've received here.

But onto the next challenge!!!!

My 96 7.3l has a dead cylinder. Scanner says cylinder 5. What all is required and is there a good write up on how to replace the injector myself?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2014, 09:46 PM
ReBilld's Avatar
ReBilld ReBilld is offline
Post Fiend
 
Join Date: Jan 2012
Location: Southern West Virginia
Posts: 10,822
ReBilld is a splendid one to beholdReBilld is a splendid one to beholdReBilld is a splendid one to beholdReBilld is a splendid one to beholdReBilld is a splendid one to beholdReBilld is a splendid one to behold
May not be the injector. Could be the wiring to that injector. Check the plug on the valve cover gasket for burnt pins.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2014, 11:25 PM
Smokey_7.3 Smokey_7.3 is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 82
Smokey_7.3 is starting off with a positive reputation.
Well I have a set of 8 OEM injectors and a different gasket I have laying around. Took me a little while to figure out how it all came our but it's done.
She's still puffing like a chain smoker but runs smoother.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2014, 12:27 AM
MOOSE_MACHINE's Avatar
MOOSE_MACHINE MOOSE_MACHINE is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,810
MOOSE_MACHINE has a good reputation on FTE.MOOSE_MACHINE has a good reputation on FTE.
Quote:
Originally Posted by Smokey_7.3 View Post
Well I have a set of 8 OEM injectors and a different gasket I have laying around. Took me a little while to figure out how it all came our but it's done. She's still puffing like a chain smoker but runs smoother.
Puffing what color. I'm assuming you pulled the injectors but did you replace the orings.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2014, 12:43 AM
Smokey_7.3 Smokey_7.3 is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 82
Smokey_7.3 is starting off with a positive reputation.
Blue.

Yes I did replace the orings on that 1 injector I replaced. I didn't swap all 8.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2014, 08:49 AM
oldbird1965's Avatar
oldbird1965 oldbird1965 is offline
Post Fiend
 
Join Date: Aug 2004
Location: AZ
Posts: 17,193
oldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to beholdoldbird1965 is a splendid one to behold
Blue should disappear, its probably oil left over in the cylinders from the injector being changed out.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-22-2014, 04:58 PM
Smokey_7.3 Smokey_7.3 is offline
Junior User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 82
Smokey_7.3 is starting off with a positive reputation.
Turns out it was a bent connecting rod. Replaced and smoke went away. Thanks you guy!
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help on injectors for 7.3 7.3Powerstroke11 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 12 12-17-2015 03:18 PM
'88 7.3 hard starting, injectors? pjcat Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 10 04-15-2015 03:21 AM
7.3 miss alan szynkowski 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 1 11-26-2014 12:26 PM
7.3 AD injector solenoid ok on an AE? vegtoph 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 5 04-26-2012 10:18 AM
1990 f-250 7.3 diesel fuel line? BCL27 Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 5 04-12-2011 12:19 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.