2007 expedition won't start after plug change - Ford Truck Enthusiasts Forums



2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

2007 expedition won't start after plug change

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-29-2014, 04:36 PM
Vt1100c203 Vt1100c203 is offline
New User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1
Vt1100c203 is starting off with a positive reputation.
2007 expedition won't start after plug change

I just replaced the spark plugs on my 07 expedition after having the slight stutter in overdrive. Although difficult (all 8 broke even after following all of the advice) I was able to remove them with the lisle tool. I reinstalled the plugs (new motor craft), coils (original, did not change), etc and started it up. It took a few cranks to get it going, but it finally started. I let it run for a while and it was just a little rough. I decided to remove everything again and check the plugs/coils/ etc. Everything seemed ok, so I reinstalled everything. Now it won't start at all. It cranks. I triple checked all of the connections (looked for bent pins, looseness, etc.). Everything looks fine. I also checked all of the ignition related fuses. Please help! I spent all weekend breaking a vehicle that only had a minor stutter! Any advice would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-10-2014, 10:47 PM
gwcloud gwcloud is offline
Junior User
 
Join Date: May 2014
Posts: 91
gwcloud is starting off with a positive reputation.
I am wondering if you ever got your Expedition running after the plug change. If so, what was the cause of the problem?
Richard
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
enigne won't start after reinstallation duston 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 28 11-20-2015 07:02 PM
HELP 2004 Ford Expedition idel then shutoff fishchef 1997-2006 Expedition & Navigator 2 04-28-2015 09:31 AM
electrical??? Hogtrapper 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 18 12-15-2014 09:53 AM
4.6L won't fire after rebuild Draft_Horse 1997 - 2003 F150 6 08-11-2014 11:54 AM
1974 Ford F100 Issues Daveseviltwin 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 4 07-08-2014 02:22 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:44 PM.