Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-19-2014, 10:02 AM
zweave zweave is offline
New User
 
Join Date: Apr 2014
Location: mentor ohio
Posts: 8
zweave is starting off with a positive reputation.
zweave
wiring issue 99 4.6

I recently did an engine swap to a 96 cougar xr-7 after I blew my origional engine. I have the intake manifold and throttle body and wiring harness off of the f150 since the connections didn't work with the cougar top end. But there is a wire that connects from the intake manifold (left side) by a bolt and it is connected to the firewall (by the starter solenoid) with a stud. When I went to connect my negative battery cable the wire started smoking so I took it off wiggled **** around and connected it again and it was fine so I took it off went along with putting the finishing things on the engine and went to connect it again and this time the wire heated to red and melted in half and the battery cable welded itself to the battery so I took that fried wire off and connected the batter and everything was fine. Can anyone tell me what that wire is for and if its important to have? Before I did the swap I went to disconnect it and it was split in 2 so I apparently ran without it for who knows how long
Reply With Quote
  #2  
Old 06-19-2014, 09:09 PM
zweave zweave is offline
New User
 
Join Date: Apr 2014
Location: mentor ohio
Posts: 8
zweave is starting off with a positive reputation.
zweave
Tried to start it with out the cable and the battery light and passenger airbag light on the dash don't shut off. I get the low voltage solenoid click. Might be a dead battery but I highly doubt it since its brand new
Reply With Quote
Old 06-19-2014, 09:09 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Spark RIKIL 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 17 01-06-2014 08:42 PM
Truck starts cranking when batt. is connected. mandingo626 Ranchero & 1961 - 1967 Econoline 4 09-15-2013 08:03 AM
Engine Block Ground Cable brainbone Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 1 07-15-2013 06:24 PM
Cab-to-Engine Ground Rick_Fury 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 8 04-13-2013 08:01 AM
Truck Starting Issues?!? S.Jager 6.0L Power Stroke Diesel 8 11-05-2012 12:18 PM



All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup