Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Expedition & Navigator 1997 - 2002 and 2003 - 2006 Ford Expedition and Lincoln Navigator SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-02-2014, 10:47 PM
TheACN TheACN is offline
Junior User
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 61
TheACN is starting off with a positive reputation.
Oil on MAF sensor (05 Navigator)

Hey all,

I have an 05 Navigator. I had some rough idle issues, like on one red light engine would idle a little rough (RPM is fine though) and after few miles of driving on another red light engine would idle just fine. So I thought cleaning MAF sensor might help solve the issue. Long story short; I pulled the sensor out and noticed it had some oil around it. I've uploaded a video on YouTube showing where the oil is. Also, I've taken some pictures of the filter. I also noticed a oil-like stain on the polyester part of the filter.

Did anyone had a similar issue before? I have no idea why/how oil might reach that height. My initial thought was faulty PCV sensor, but AFAIK this engine does not have one (it's different than 03-04's, which has the PCV hose on the passenger side of the engine).

Any idea is appreciated.


Edit: Filter is like 3000 miles old


MAF Sensor:

Filter & Sensor location:

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Last edited by TheACN; 06-03-2014 at 12:30 AM. Reason: Extra info
Reply With Quote
Old 06-02-2014, 10:47 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'68 Back On The Road D & D 1967 - 1972 F-100 & Larger F-Series Trucks 13 10-02-2014 11:44 AM
Rear AC lines? 98GP Excursion - King of SUVs 4 09-18-2014 09:23 PM
Dentside Aux Battery Harness HIO Silver Testing..... 0 09-09-2014 11:54 PM
Factory 1995 Power Window/Locks Install into 1975, Crewcab fitzmotor 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 15 08-03-2014 10:41 AM
'15 turbo on '11 6.7 Pics and videos UGA33 6.7L Power Stroke Diesel 24 07-15-2014 11:23 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup