Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > 6.2L V8
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


6.2L V8 Discuss the 6.2L V8

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-31-2014, 09:26 AM
Glwhope Glwhope is offline
New User
 
Join Date: Jan 2014
Location: NJ
Posts: 3
Glwhope is starting off with a positive reputation.
Question new truck no start below 0 degrees

New 2013 F250 6.2. 370 miles.
Two mornings in a row -2 out and go to start, turn the key and just a small tick sound. Turn off the key and turn on again and fires right up. This happened twice when below 0. Any thoughts?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2014, 09:43 AM
Go Big or Go Home! Go Big or Go Home! is offline
Senior User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 299
Go Big or Go Home! is starting off with a positive reputation.
Battery is dying. Go get dealer to put in a new Motorcraft Max batt. Keep an eye on the proper cold cranking amps. When I bought my 14..Get in for first time and the truck did the same thing..They jumped it so I could test drive and the one knucklehead said it will be fine once you drive for a while it will recharge. I said if it were you buying the truck I would say its fine also..Before I bought truck they put a new batt in and its been fine and we have been down to -10 around here and many mornings in single digits..I bet the battery lost its uummf!!
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2014, 05:18 PM
kerm7807 kerm7807 is offline
New User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 19
kerm7807 is starting off with a positive reputation.
Definitely the battery. Mine was a year old and did the same exact thing until the 3rd morning it wouldn't start and wouldn't take a charge either. Happened to be a Saturday morning and I needed the truck. The dealership wasn't open so I went and bought a new battery from advance auto. I bought the gold with 3 year warranty that was 200CCA higher than the motorcraft. Wow!! My battery must have been dying for a while cause I didn't realize how fast it was supposed to turn over. That was last winter and I didn't even care if the battery was under warranty. I've had some other bad experiences over the years with motorcraft batteries. Good luck, but I'm pretty sure it's not the truck.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2014, 05:21 PM
fg250's Avatar
fg250 fg250 is offline
Senior User
 
Join Date: Jan 2010
Location: oswego, new york
Posts: 478
fg250 is starting off with a positive reputation.
mine has been starting and we had one morning @ -21F....definitely sounds like your battery.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2014, 06:56 PM
Slowpoke Slim's Avatar
Slowpoke Slim Slowpoke Slim is offline
Senior User
 
Join Date: Nov 2012
Location: Bismarck, ND
Posts: 247
Slowpoke Slim is gaining momentum as a positive member of FTE.Slowpoke Slim is gaining momentum as a positive member of FTE.
Take it in and have the battery load tested. Mine is just past a year old and still starts fine. Coldest it's been here is -40F, and regularly got to -20F this winter. My truck sits outside all the time and does not get plugged in.

I'm guessing it's the battery, would be covered under warranty. Once mine is no longer covered, I'll buy an Optima dry cell battery for it. Those are about as good as it gets for a battery.
Reply With Quote
Old 02-04-2014, 06:56 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
V10 Ex won't start below 10 degrees. BigLouEx Excursion - King of SUVs 21 12-24-2013 05:19 PM
2004 Explorer 4.0L will not turn over dougsbart Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 5 08-20-2013 08:16 AM
Programming PATS key with AutoEnginuity dchamberlain 1997 - 2003 F150 38 08-22-2012 07:26 PM
need an trick or two to get my truck started 884x4broncoII 1994.5 - 1997 7.3L Power Stroke Diesel 33 12-16-2008 07:32 PM
1988 150 302 EFI cold start problem Joe Mac 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 4 03-16-2003 12:26 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > 6.2L V8

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 12:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup