Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-29-2013, 07:42 AM
Hunter7.3 Hunter7.3 is offline
New User
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 13
Hunter7.3 is starting off with a positive reputation.
New 5.4 motor, still cam sensor code?

I have 05 f250 5.4, it was driven pretty hard over the years with plowing and hauling. The cam phasers started giving me problems at about 125k, I decided to just replace the motor after a while, I didn't want to keep throwing parts and a couple grand at it with that many miles, Any way the problem I'm having is its still throwing codes with the new motor and new cam sensors, it runs ok it still feels like it has a little shake to it at idle, any help on what to look for would be greatly appreciated, it's throwing bank 1 cam sensor circuit malfunction
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2013, 10:08 PM
LxMan1's Avatar
LxMan1 LxMan1 is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Louisville,Ky.
Posts: 22,229
LxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant futureLxMan1 has a brilliant future
That would imply and electrical problem. Could be a bad connection, pinched harness or a faulty new phaser.
__________________
Jimmy- FTE Moderator

88 5.0 LX Mustang
63 F100 351W/C6

Reply With Quote
Old 05-04-2013, 10:08 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V8 (4.6L, 5.4L)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
check engine light 3/4ton4X4 Super Duty & Heavy Duty 8 06-25-2014 05:07 PM
Problem with P0345, P0022 thegalindo1985 2004 - 2008 F150 13 05-17-2014 01:28 PM
2005 5.4- need advice hb2605 2004 - 2008 F150 12 03-20-2013 08:10 PM
Need Help. P0012, Im stumped nlaao03 Modular V8 (4.6L, 5.4L) 5 09-21-2012 09:02 PM
5.4l engine problem dgiroux 2004 - 2008 F150 2 07-30-2012 01:55 PM



All times are GMT -5. The time now is 11:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup