Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 04-19-2013, 09:37 PM
johnkn johnkn is offline
Senior User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 168
johnkn is gaining momentum as a positive member of FTE.
2013 XLT Owned for 4 days, likes and dislikes....

For what it's worth. New XLT, 203A package, etc.


Put 130k miles on my 05 Eddie Bauer, probably the best daily driver I've owned in my 57 years. I've been holding out for the redesigned and repowered EXpedition, but just couldn't wait any longer.

Likes:
Good fit/finish (like my '05)
Comfortable interior ( like my 05)
Great ride (much better than my 05)
Quiet (hard to compare with a 130k vehicle)

Dislikes:
Loss of the left rear storarge bin over the rear tire area, (now presumably houses the power rear fold mechanicals)

Nav.
I just don't get it, much smaller than the Nav in my wife's Accord. Not as intuative or easy as the Accord or $140 TomTom Xl
Resolution not nearly as good as either above
In radio mode, left side icons are hidden alittle by the suround, have to move my heard to fully see them. The Tom Tom clearly shows distance to destination (so does Ford, it's about 1/2 the size of a dime, maybe more), estimated time to arrive, miles to destination, speed (which I tended to use more than the speedo) I like the colors and graphics much better of both non-Fords much better. Clock on Ford sure is small and tucked in the right upper corner. I'm literally considering reinstalling (hardwiring like the '05) the TomTom back in the lower left hand corner of the dash.

Center console
Not as long/large as '05, but deeper, but the lid only folds back to a 90* position. It's a struggle to get my right elbow around it to reach in the console. I struggled every time I tried to use it. Hard to get my arm around it to retrieve change. Just not nearly as easy to use, and why?? I may try to modify the bracket to allow the lid to fold further reward.

And the winner: the Accelerator pedal
I need the dealer to look at it, it's almost like I'm fighting the hard pedal all the time, I didn't say a word, my wife drove it one time and that was her first comment. After a few hours in it today, almost kinda made my right foot sore. Then got home, jumped in another car, pulled out onto the street and actuall (accidently) spun the tires taking off. I was almost constantly aware of it all day when driving.

Your mileage may vary...
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 04-20-2013, 10:15 PM
montecarlo31 montecarlo31 is offline
Elder User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 536
montecarlo31 is starting off with a positive reputation.
I'll add to this, the accel pedal seems the same as my 08 on my 13, my wife says it seems hard to push, doesn't seem it to me but then again I have a size 13 foot too so there's a bit of weight moving down on it.

Fuel economy is running me about 11.4 in the 1st 300 and some miles. The 5.4 still sucks ***** compared to even the GM 5.3, not as smooth or linear and way overwhelmed but I knew that when I purchased it. A 16 sec truck is a 16 sec truck.

Now the kicker...heading in monday due to a noise while at highway speeds coming from the LHS.

The plus. I think I would buy another King Ranch in a heartbeat, everyone loves the real leather.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-21-2013, 11:07 AM
rexster314's Avatar
rexster314 rexster314 is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 124
rexster314 is starting off with a positive reputation.
There is something to be said about that KR leather. It's easier to keep up than I thought it would be as well.
__________________
Retired but not tired
2012 King Ranch 4x4 Expedition

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-21-2013, 12:46 PM
johnkn johnkn is offline
Senior User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 168
johnkn is gaining momentum as a positive member of FTE.
"not smooth or linear" describes mine as well, moderate acceleration seems vague


The "LHS"?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-24-2013, 10:13 PM
montecarlo31 montecarlo31 is offline
Elder User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 536
montecarlo31 is starting off with a positive reputation.
Humm....dropping off tomm something is letting go in the driveline. Either the transfercase or transmission. Having some serious vibration with the converter locked up in the 1000 to 1200 rpm range.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-26-2013, 08:27 PM
johnkn johnkn is offline
Senior User
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 168
johnkn is gaining momentum as a positive member of FTE.
Montecarlo31, what happened to your KR?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-26-2013, 10:31 PM
ptmares ptmares is offline
New User
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 24
ptmares is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by montecarlo31 View Post
Humm....dropping off tomm something is letting go in the driveline. Either the transfercase or transmission. Having some serious vibration with the converter locked up in the 1000 to 1200 rpm range.
montecarlo31,

I'm interested in what the outcome of your trip to the dealer will be. Sounds just like the issue I am having. FWIW, the dealer claims mine is considered to be normal vibration/clunking.

Keep is posted. Thx
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-27-2013, 02:22 PM
montecarlo31 montecarlo31 is offline
Elder User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 536
montecarlo31 is starting off with a positive reputation.
I haven't had time to drop it off as I had other things come up. It's still there, a rough vibration between 900 and 1500 now in 3rd plus with the converter locked. I would venture to say it's a bad converter. I'm not too concerned since there is plenty of warranty remaining.

It is exceptionally noticeable at lower speeds vs higher speeds.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 05-11-2013, 04:03 PM
GITanker GITanker is offline
New User
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 11
GITanker is starting off with a positive reputation.
I have had my 2013 Limited Black on Black now for 4 days, has 158 miles on it. I love it. I had a 1998 EB Expedition and loved it. I got the 98 used with 63,000 miles and it ran until I traded it in with over 213,000 miles on it. Only thing that ever happen to it was it blew out the number 8 plug one day.
My new Limited I got fully loaded with the DVD player in the head rest, very nice. Has anyone put on a hood protector and a moon roof wind deflector, and if you did what brand did you use?

Thanks
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 05-12-2013, 05:55 PM
montecarlo31 montecarlo31 is offline
Elder User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 536
montecarlo31 is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by GITanker View Post
I have had my 2013 Limited Black on Black now for 4 days, has 158 miles on it. I love it. I had a 1998 EB Expedition and loved it. I got the 98 used with 63,000 miles and it ran until I traded it in with over 213,000 miles on it. Only thing that ever happen to it was it blew out the number 8 plug one day.
My new Limited I got fully loaded with the DVD player in the head rest, very nice. Has anyone put on a hood protector and a moon roof wind deflector, and if you did what brand did you use?

Thanks
I have the clear 3M hood film on there and should have the llumar air blue on the windshield this week along with the side windows tinted.

I still haven't had time to take it in but driving it more makes me wonder if maybe it's not a converter going out but simply a bad u-joint as I notice a click on take off when turning. A bad CV or u-joint will give a nasty vibration at times as well.
Reply With Quote
Old 05-12-2013, 05:55 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Missing Bucking Ford Ranger in snowy conditions steeveegee Air Intakes, Air Filters & Ram Air 0 03-15-2014 12:14 PM
Power folding mirrors sync TCAS007 2009+ F150 0 02-22-2014 10:52 AM
Vehicle Health Report jonrjen 6.7L Power Stroke Diesel 22 11-14-2013 09:58 PM
My experience with My Ford Touch jnye6625 2009+ F150 18 08-07-2013 01:52 PM
Nav system map update rip off JohnnyThunder Audio & Video Systems, Navigation, Satellite Radio & Mobile Electronics 2 05-10-2013 07:04 PM



All times are GMT -5. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup