Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Modular V10 (6.8l) SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 01-23-2013, 11:51 AM
myblkex's Avatar
myblkex myblkex is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Long Island - NY
Posts: 404
myblkex is gaining momentum as a positive member of FTE.
Engine cranks, turns and then dies

Strange issue --

I also tried jump starting - get same same result. Engine cranks, turns, and then sounds like it is just about to start up normally but it just dies completely. It seems to want to start but just can accelerate the engine high enough to keep it running. Almost like it's flooded on a carb motor.. anyone have ideas ??

2000 V10
__________________

2000 V10 Excursion 4x4 w/ '05 Conversion
ProComp Lift with 315's, HID's, Cowl Hood
20% tint, Helliwig Rear Sway, XM Satellite
5 Star'd Tune *****
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 01-23-2013, 02:39 PM
myblkex's Avatar
myblkex myblkex is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2009
Location: Long Island - NY
Posts: 404
myblkex is gaining momentum as a positive member of FTE.
Got back home and this time I held the accelerator down when it started turning and it puffed and stumbled - but it started ! Now I need to see why I need to slam on the accelerator in order to get it to not die when it tries to start ....
__________________

2000 V10 Excursion 4x4 w/ '05 Conversion
ProComp Lift with 315's, HID's, Cowl Hood
20% tint, Helliwig Rear Sway, XM Satellite
5 Star'd Tune *****
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 01-23-2013, 03:06 PM
jh818's Avatar
jh818 jh818 is offline
Postmaster
 
Join Date: Jul 2009
Location: Chino, California
Posts: 2,596
jh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputationjh818 has a superb reputation
IAC valve. Answered you in the Excursion forum.
__________________
2002 Excursion XLT V10 2WD 4.30 Limited Slip
Bone stock with restrictive Y-pipe and Michelin AT/2
Front Hitch Reciver, Rear Hellwig Sway Bar 7643
Reply With Quote
Old 01-23-2013, 03:06 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 11:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup