Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Super Duty/Heavy Duty > Super Duty & Heavy Duty
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Super Duty & Heavy Duty 1999 to current Ford F250, F350, F450 and F550 Super Duty with diesel V8 and gas V8 and V10 engines SPONSORED BY:

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-22-2013, 08:40 PM
919rider 919rider is offline
Junior User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 99
919rider is starting off with a positive reputation.
Help! Electrical issues

Last night my daughter kept her heated seat pad plugged into the accessory power point. Needless to say I wasn't happy about having a dead battery at 6:50am and -7 degrees F!!

I hooked up my wife's Flex to my truck w/ jumper cables, and waited 15 min or so. Barely a tick. Then I remembered that my el-cheapo, Chicago Electric, battery charger has a 55A "engine start/boost" feature. I hooked that up and the truck fired right up!! Disconnected everything, did some running around town before hitting the high-way and heading to work. Truck functions normally, however, I've got some electrical items that are not working. I checked the fuse box, and all the fuses that I checked (all that are related according to the owners manual) are fine.

Items out:
Dome lights
Instrument Panel
Radio
Auto headlamp function (when I flip the switch for headlamps, everything works, as well as the interior lighting (ie, radio lights up, instruments light up, etc. Still no dome lights or map lights.)
Most of the idiot lights are illuminated, but I have no indication from any of the gages (fuel might be working, my wife had run me mostly dry and I didn't look at it after I filled up.)

Any idea's what I need to check? Not fun poking around in the dark and cold, but that's what I'll be doing between coming in here and hoping someone has a quick reply!!

Thanks!
Kevin

Last edited by 919rider; 01-22-2013 at 09:04 PM. Reason: Problem Solved!!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2013, 08:45 PM
madsonp's Avatar
madsonp madsonp is offline
Posting Guru
 
Join Date: Dec 2005
Location: Billings, Montana
Posts: 2,017
madsonp has a good reputation on FTE.madsonp has a good reputation on FTE.
Did you try disconnecting the battery for a few minutes then reconnecting it to reset things? 5 minute reply, is that quick enough ?
__________________
2012 F-250 Lariat 6.2 L 4x4 (The Beast)
2013 Edge (Wife's)
76 E-350 Motorhome 460ci
42 Ford 9N Tractor (old pig)

Reply With Quote
  #3  
Old 01-22-2013, 08:56 PM
919rider 919rider is offline
Junior User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 99
919rider is starting off with a positive reputation.
Pretty quick. Nope, didn't disconnect the battery, but I'll do that now!

K
Reply With Quote
  #4  
Old 01-22-2013, 09:07 PM
919rider 919rider is offline
Junior User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 99
919rider is starting off with a positive reputation.
Damn, I just got lucky!!

I had checked most of the fuses that were related, but don't think I had checked 35 - Inst Cluster. Pulled it and its fine. Put it back in and the dome light clicks on.

Huh?

Pull it, dome light is out. Put it back in, its on.

Start truck. Gages and everything are working!

Don't know wtf that was about, but it appears to have fixed itself!

K
Reply With Quote
  #5  
Old 01-22-2013, 09:17 PM
madsonp's Avatar
madsonp madsonp is offline
Posting Guru
 
Join Date: Dec 2005
Location: Billings, Montana
Posts: 2,017
madsonp has a good reputation on FTE.madsonp has a good reputation on FTE.
Glad your back in business Pulling the fuse could have reset things like disconnecting and reconnecting the battery will do, who knows.
__________________
2012 F-250 Lariat 6.2 L 4x4 (The Beast)
2013 Edge (Wife's)
76 E-350 Motorhome 460ci
42 Ford 9N Tractor (old pig)

Reply With Quote
Old 01-22-2013, 09:17 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Won't Start. About to beat the windows out of it. xc4jokestomper 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 12 08-11-2012 12:45 PM
electrical issue with front map light resq302 Explorer, Sport Trac, Mountaineer & Aviator 15 02-23-2012 08:28 AM
Electrical Problems hooking up Aftermarket Radio ExcursionBoy1984 Excursion - King of SUVs 0 02-03-2010 08:56 AM
Electrical Outage Issue kapdma 6.0L Power Stroke Diesel 7 12-30-2009 02:02 PM
windows,radio,dome light don't work Navy7797 Super Duty & Heavy Duty 2 01-13-2008 04:10 AM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Super Duty/Heavy Duty > Super Duty & Heavy Duty

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


Participate In The Forums

Create new posts and participate in discussions. It's free!

Sign Up »





All times are GMT -5. The time now is 05:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup