Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-06-2013, 06:10 PM
jawdoc jawdoc is offline
Junior User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 91
jawdoc is starting off with a positive reputation.
whacky liftgate

ok the power lift gate on my 08 Expedition started to do this crazy thing...
when you press the button to close the gate it closes almost all the way and ready to latch then it opens back up again.

Then it finally stopped working completely. Fuses all check fine. I pulled the motor and bench tested it and it worked fine.

Re-installed motor and same thing...it wont close.

Any thought??
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2013, 06:34 PM
2LMAKER 2LMAKER is offline
New User
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
2LMAKER is starting off with a positive reputation.
Find a fix?

My 08 started doing this today. Only difference I noticed was squeaking sound as it closed earlier in the day. Then when I got home it started doing the almost closing then opening back up. Only way I got it to close was stop it as reopened it would slam shut.
Thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 04-12-2013, 09:23 PM
montecarlo31 montecarlo31 is offline
Elder User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 537
montecarlo31 is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by jawdoc View Post
ok the power lift gate on my 08 Expedition started to do this crazy thing...
when you press the button to close the gate it closes almost all the way and ready to latch then it opens back up again.

Then it finally stopped working completely. Fuses all check fine. I pulled the motor and bench tested it and it worked fine.

Re-installed motor and same thing...it wont close.

Any thought??
Motor will test fine on a bench because there's no resistance. That being said 90% of the issues found with these are the motors. They reverse based on resistance and loading.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2013, 05:54 PM
gears351's Avatar
gears351 gears351 is offline
Freshman User
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 31
gears351 is starting off with a positive reputation.
So did you get this fixed or are you still trying to figure it out?
My 07 randomly opens itself and after "fixing" that problem by disabling the rear access I can now only open the gate with the key fob. Liftgate handle doesn't work..... Before, you'd hear the latch actuator when you pulled the liftgate handle, now there's nothing and the gate won't open manually.
Reply With Quote
Old 06-07-2013, 05:54 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08 expedition lift gate problems Partime 2007+ Expedition & Navigator 1 12-16-2013 09:29 AM
are tailgate internals interchangeable easily?? JayzDaddy 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 1 03-12-2013 08:22 PM
2007 Navigator power liftgate and power latch not working Jaylegger 2007+ Expedition & Navigator 1 03-10-2013 09:44 PM
waste gate vs non waste gate?!?!?! minitruckeratheart Pre-Power Stroke Diesel (7.3L IDI & 6.9L) 13 10-09-2012 08:26 PM
Tail gate doesn't latch regbl10 Testing..... 0 09-28-2012 05:41 PM



All times are GMT -5. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup