Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 12-03-2012, 09:41 PM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
dealership "book" time on Ford OEM Gold Alarm/starter install?

Does anyone happen to know what the dealership book time is to install the OEM Ford Gold Alarm and remote start?(Remote Start System - 200 Series With Keyless Entry & Alarm Part No: 7L3Z-19G364-AA)

We took our '08 E.B. Expedition in last Wednesday, and as of tonight - *Monday Dec. 3 - we still haven't got it back.

I was told (and believe) its a bunch of wires to install, and the dealership tells me they want to make sure everything is alright, but I'm thinking for it to take THIS long something maybe went wrong? ie: installed incorrect and fried some wires?

If anyone knows what it SHOULD take to install, and can suggest things to look for to see if something went wrong (I'm sure the dealership would have cleaned everything up to look 100%) I would appreciate it! Thanks in advance.

db

*edit
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 12-04-2012, 09:52 AM
rexster314's Avatar
rexster314 rexster314 is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 123
rexster314 is starting off with a positive reputation.
Far as I know, those things are almost a one day install, two at the most. Could be there's missing or other parts needed that were ordered? 4 days or more means something is wrong.
__________________
Retired but not tired
2012 King Ranch 4x4 Expedition

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 12-04-2012, 10:27 AM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by rexster314 View Post
Far as I know, those things are almost a one day install, two at the most. Could be there's missing or other parts needed that were ordered? 4 days or more means something is wrong.
I agree. If I remember correctly (when we took the SUV in we were getting ready for an out of state vacation) I was told it would take about 5 hours.

I can only assume something went wrong, but was told by the service adviser "This top of the line remote start / alarm has many options to it, and we want to make sure this install is done right."

6 days for an install?

Now I'm worried that maybe some of the wiring was fried when they attempted to see if everything worked correctly and now something could be messed up long term.

When we go pick it up, I might have the Service Manager there to explain WTH happened, but I already know I won't be getting the truth!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 12-04-2012, 01:29 PM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Total crap. They either damaged something and are waiting for parts or are going to charge you 20+ hours. It does not take that long. Any alarm-even very complicated-can be installed in 4 hours max by a competent installer.

Go to flatratetech and post this in the Ford section. They are ford employees that can help.
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 12-04-2012, 01:52 PM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by berry1234 View Post

Go to flatratetech and post this in the Ford section. They are ford employees that can help.
thanks Berry, headed on over and posted it there.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 12-04-2012, 11:11 PM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
Expedition was finished tonight. Went to pick it up and the power steps didn't work !!!!!!!!

Needless to say it stayed at the dealership. Hopefully they can fix it for pick up tomorrow.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 12-05-2012, 10:22 AM
rexster314's Avatar
rexster314 rexster314 is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 123
rexster314 is starting off with a positive reputation.
Yep, they fouled it up somehow
__________________
Retired but not tired
2012 King Ranch 4x4 Expedition

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 12-05-2012, 11:01 AM
berry1234's Avatar
berry1234 berry1234 is offline
Postmaster
 
Join Date: Mar 2001
Posts: 4,008
berry1234 is gaining momentum as a positive member of FTE.
How many hours did they charge you?
__________________
1978 F250 Lariat 4x2
2008 Expedition Eddie Bauer 4x2


Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 12-05-2012, 11:05 AM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
Charged me for $500.00 for install. I was told one of the two remotes was D.O.A. and they ordered me a new one that was programmed yesterday before we came to pick it up.

Service adviser just called to say there is a setting on the dash that can turn the power running boards off or on, and it took him 10 seconds to switch it back on as the Tech. had it turned off when he was installing so the running boards didn't keep on cracking him in the shins.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 12-05-2012, 01:30 PM
rexster314's Avatar
rexster314 rexster314 is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 123
rexster314 is starting off with a positive reputation.
Good to know that it came out ok
__________________
Retired but not tired
2012 King Ranch 4x4 Expedition

Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 12-05-2012, 07:03 PM
d_ballance d_ballance is offline
Junior User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 55
d_ballance is starting off with a positive reputation.
Thanks Rex. Picked it up just a bit ago and all seems well.
Reply With Quote
Old 12-05-2012, 07:03 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
manual 702-Denny Super Duty & Heavy Duty 2 09-01-2013 07:48 PM
Why wont my truck start? Viper car alarm/remote start 5101 Robmullett 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 8 05-18-2013 06:31 PM
Ford OEM remote starts, keyless entry, alarms brand new Hessdawg All Other Items for Sale 13 05-09-2013 10:37 AM
Looking for Ford part numbers kc5mhb Super Duty & Heavy Duty 3 12-07-2012 09:03 AM
installing 2 way alarm ufvj217 Excursion - King of SUVs 4 11-26-2012 07:54 AM



All times are GMT -5. The time now is 08:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup