Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Modular V10 (6.8l) SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 10-29-2012, 12:02 PM
asim04LJ asim04LJ is offline
New User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
asim04LJ is starting off with a positive reputation.
No Power to Fuel Sending Unit

Hey guys,

Ford noob here trying to see if others had a similar issue with no power to the fuel sending unit. First thought was the fuel gauge as its stuck on empty but I did the gauges sweep test and the thing moves. Then, we replaced the sending unit and as that didn't solve it, we checked to see if it was getting power and it is not.

So, there must be a short somewhere. There are no fuses or relay for the sending unit as far as I know and dumb me forgot to check what color is the wire to trace it. If somebody knows or can point me to the right direction, I appreciate it.

2005 F-250 6.8
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 10-29-2012, 08:53 PM
BroncoRN BroncoRN is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 301
BroncoRN is starting off with a positive reputation.
Is the fuel cutoff tripped?
__________________
2000 Excursion XLT 2wd 6.8l V10 3.73
2004 Trailblazer 4.2l I6 3.73
2003 Oldsmobile Alero 2.2l 4cyl - sold
1999 Honda Shadow Aero 1100 vtwin - sold
1998 Lincoln Mark VIII
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 10-29-2012, 09:06 PM
asim04LJ asim04LJ is offline
New User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
asim04LJ is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by BroncoRN View Post
Is the fuel cutoff tripped?
Nope. Doesn't that only cutoff the fuel pump?

The truck runs fine and before power to the sending unit went completely out, the fuel gauge would intermittently go out but work again.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 10-29-2012, 09:11 PM
BroncoRN BroncoRN is offline
Senior User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 301
BroncoRN is starting off with a positive reputation.
Sounds like bad ground.
__________________
2000 Excursion XLT 2wd 6.8l V10 3.73
2004 Trailblazer 4.2l I6 3.73
2003 Oldsmobile Alero 2.2l 4cyl - sold
1999 Honda Shadow Aero 1100 vtwin - sold
1998 Lincoln Mark VIII
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 10-29-2012, 09:27 PM
asim04LJ asim04LJ is offline
New User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 3
asim04LJ is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by BroncoRN View Post
Sounds like bad ground.
I thought about that too but wouldn't there be one hot wire for the sending unit. When we had the new sending unit connected but not installed inside the tank, we jumped a wire from the (-) post to the ground wire on the sending unit while moving the arm and that didn't solve it for a bad ground.
Reply With Quote
Old 10-29-2012, 09:27 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Modular V10 (6.8l)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Testing Oil Pressure Sending Unit powells_f150 2004 - 2008 F150 0 06-30-2014 05:52 PM
Tank sending unit ohms? Juddpease 1961 - 1966 F-100 & Larger F-Series Trucks 4 04-19-2014 11:04 AM
fuel gauge2sending unit wiring diagram needed 96 Bronco Heetmizer7770 1978 - 1996 Big Bronco 1 05-16-2013 01:00 PM
Fuel gauge not working. Highboy74 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 80 03-19-2013 10:16 AM
Fuel Gauge Sending Unit Question Carolina 52 1948 - 1956 F1, F100 & Larger F-Series Trucks 4 11-10-2012 05:33 PM



All times are GMT -5. The time now is 03:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup