Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 07-06-2012, 10:56 PM
JimLob JimLob is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Troy, MI
Posts: 31
JimLob is starting off with a positive reputation.
Need informed opinion...engine noise in 2008 Expe

Hello. Am considering buying a 2008 Expedition with 45k on it. Has a slight tick/clatter from both sides near the top of the engine when I load the engine to about 1100-1200 rpm's with my foot on the brake and in gear. Not real heavy, and doesn't really sound like a diesel, but it is there. Could this possbly be a cam phaser issue? Is there any way to diagnose this....disconnect the solenoids?? This is the 2nd used Expe of the same year I have heard this type of noise from and want to make sure it is not going to lead to an expensive repair bill down the road.

Vehicle ran great and is a pretty good deal, but I'd like to make sure...

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-07-2012, 01:47 PM
5.4T's Avatar
5.4T 5.4T is offline
Elder User
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 721
5.4T has a good reputation on FTE.5.4T has a good reputation on FTE.5.4T has a good reputation on FTE.
coulds just need some spark plugs like a tune up
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 07-07-2012, 05:14 PM
JimLob JimLob is offline
Freshman User
 
Join Date: Jan 2008
Location: Troy, MI
Posts: 31
JimLob is starting off with a positive reputation.
Possibly....but it ran awful smooth for needing a tune-up. Actually a plug change will be one of the first things I'll do to it. Unfortunately it missed the cut-off date for having one piece plugs by EIGHT DAYS...bummer but I guess I'll just have to deal with it.

Thanks for the reply
Reply With Quote
  #4  
Old 07-10-2012, 06:02 PM
mudder460's Avatar
mudder460 mudder460 is offline
Posting Guru
 
Join Date: Nov 2006
Location: Navarre, FL
Posts: 1,207
mudder460 is gaining momentum as a positive member of FTE.
Could be the injectors, mine are pretty loud!
__________________
Andy
2008 Expedition Eddie Bauer
Arkansas Chapter Member
Reply With Quote
Old 07-10-2012, 06:02 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup