05 Expedition Broken Vacuum Line Question - Page 3 - Ford Truck Enthusiasts Forums



1997-2006 Expedition & Navigator 1997 - 2002 and 2003 - 2006 Ford Expedition and Lincoln Navigator Discussion

05 Expedition Broken Vacuum Line Question

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #31  
Old 03-11-2014, 08:28 AM
jbedsole23 jbedsole23 is offline
New User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 9
jbedsole23 is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by lawdog1973 View Post
Your local checkers should have a section of just vacuum stuff. I bought hose and spliced into mine. It works great. The pos 5.4 is another story. First and last ford I'll ever buy.
You having engine issues?
Reply With Quote
  #32  
Old 05-21-2014, 11:36 PM
LionHeart22 LionHeart22 is offline
Freshman User
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 25
LionHeart22 is starting off with a positive reputation.
Been awhile since I replied. I still couldn't get a cool air, it's just blowing hot air. The control valve should close to let cold air in but it's not do that anymore. It also doesn't change the direction of the airflow now. It only comes out of the defroster (vent net to the windshield). Please help.
Reply With Quote
  #33  
Old 05-22-2014, 12:20 PM
jbedsole23 jbedsole23 is offline
New User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 9
jbedsole23 is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by LionHeart22 View Post
Been awhile since I replied. I still couldn't get a cool air, it's just blowing hot air. The control valve should close to let cold air in but it's not do that anymore. It also doesn't change the direction of the airflow now. It only comes out of the defroster (vent net to the windshield). Please help.
Sounds like you have a vacuum line broken. Find the leak and fix it. That will get air blowing back out of the vents. Your blend door is stuck in the open position causing only hot air to blow. Remove the dash to repair or use heater treater.
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
C6 Vacuum Modulator Line e30rik 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 15 08-27-2016 06:30 PM
Ported Vacuum Switch for Vacuum Advance? Ford59galaxie 1973 - 1979 F-100 & Larger F-Series Trucks 21 02-12-2016 05:29 PM
54 F-100 Vacuum System-Wipers and Brakes Michael Levy 1948 - 1956 F1, F100 & Larger F-Series Trucks 2 12-17-2014 07:41 PM
Vacuum Line Replacement The Terrible Blob 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 5 03-10-2014 10:56 AM
Vacuum line question 78 & 87 Super Cab 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 3 11-07-2013 12:44 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums >

Tags
06, ac, black, broken, expedition, firewall, ford, grey, grommets, lincoln, line, lines, navigator, transmission, vacum, vacuum

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:41 AM.