Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007+ Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009 and 2010 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 02-17-2012, 09:57 AM
scholzee scholzee is offline
Senior User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grand Island, NY
Posts: 219
scholzee is starting off with a positive reputation.
RSC squiggle vehicle icon on message center random

2008 Expediton Limited 4x4 59k miles. The rsc squiggle vehicle in message center has been staying on for awhile at random times. It happens at fast and slow speeds on dry roads, straight line, i do not think the system is activating I think its telling me a fault. Its at the Ford dealer and they say its a sensor in the steering wheel causing it, we rarely ever use the tilt function on the steering wheel. They are charging $230 parts and labor to fix it, I said go ahead, anyone else have this problem ? Thanks for all replies !!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-18-2012, 09:53 AM
scholzee scholzee is offline
Senior User
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grand Island, NY
Posts: 219
scholzee is starting off with a positive reputation.
Just got the Expedition from dealer. they replaced steering wheel rotation sensor and calibrated it. Sensor 9L1Z-3F818-A $36.00 and &176.00 labor. I asked for the old part and its all plastic and looks like one mounting ear was cracked not sure if that was from removal or like that from the factory. It looks to be u shaped and and a disc must travel inside the u. Thw disc must have slots in it, the u looks to have a led light on one side and detector on the other. It must count pulses as light passes through slots and is blocked where there are no slots. I'll give an updated in a week or so to see if problem is fixed.
Reply With Quote
Old 02-18-2012, 09:53 AM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007+ Expedition & Navigator

Tags
07, 2008, calibrate, expedition, explorer, ford, forums, icon, light, lincoln, navigator, problems, rsc, squiggle, vehicle

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup