Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Expedition & Navigator 1997 - 2002 and 2003 - 2006 Ford Expedition and Lincoln Navigator SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-11-2011, 03:51 PM
Frankiels3 Frankiels3 is offline
Freshman User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 25
Frankiels3 is starting off with a positive reputation.
Cruise Control won't work!

Okay this is been a reoccurring problem.
My cruise control sometimes works and sometimes doesn't.
Sometimes if I push it hard and repeatedly it works, sometimes not. Now I can't get it work at all and I have an 18 hour drive in the AM early!

Please advise!!

2003 EB Expedition 4x4 5.4
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2011, 07:21 PM
projectSHO89 projectSHO89 is online now
Post Fiend
 
Join Date: Jan 2004
Location: St Louis
Posts: 9,033
projectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud ofprojectSHO89 has much to be proud of
Nothing like waiting until the last minute.... you'll need to use your right foot, there isn't sufficient time.
__________________
2001 F250 SD V10 4x4
HVAC FAQs: http://www.ford-trucks.com/forums/75...xpedition.html
Owner's manuals: www.motorcraftservice.com
It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt.” - Mark Twain
Reply With Quote
  #3  
Old 12-11-2011, 07:30 PM
Frankiels3 Frankiels3 is offline
Freshman User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 25
Frankiels3 is starting off with a positive reputation.
Well thanks for that!
I never use CC as I drive only in the city, that's why it's "last minute" because I didntbknow it was fully not functioning....
Now what is it I don't have time for?
I'd like to have the info so I can repair when I have time
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2011, 08:44 PM
Diverdom Diverdom is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Stephentown NY
Posts: 100
Diverdom is starting off with a positive reputation.
Sounds like the problem I had with my old Sport Trac. What it was is the brake like switch that was attached to the pedal. We were on a trip and the cruise stopped working, I got under the dash and tapped on it with a screw driver and sprayed it with electrical cleaner. Worked great for about a year and I fixed it the same way again. To lazy to go buy a new one. Hope this helps.
Dom
Reply With Quote
  #5  
Old 12-11-2011, 10:32 PM
alloro alloro is offline
Post Fiend
 
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 9,255
alloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to all
Quote:
Originally Posted by Frankiels3 View Post
Sometimes if I push it hard and repeatedly it works, sometimes not.
If by push you mean the CC buttons, then I'd replace the switch assembly.

http://www.rockauto.com/catalog/rafr...&parttype=4320
__________________
To thank someone, click the left red "Add to Reputation" button
right of the word "permalink" top right of the poster's message.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2011, 05:41 AM
Frankiels3 Frankiels3 is offline
Freshman User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 25
Frankiels3 is starting off with a positive reputation.
Hmm I'm really starting to think its the switch as sometimes it lights up and sometimes it doesn't, but it never stays on. I assume it's not getting power. Bad thing is I can wait to get one from Ford this morning but I'm assuming it will be crazy expensive?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2011, 04:20 PM
alloro alloro is offline
Post Fiend
 
Join Date: Apr 2008
Location: 0,0,1
Posts: 9,255
alloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to allalloro is a name known to all
Quote:
Originally Posted by Frankiels3 View Post
Hmm I'm really starting to think its the switch as sometimes it lights up and sometimes it doesn't, but it never stays on.
Maybe the connector on the back of the switch isn't in all the way. That would explain why pushing on it hard can make it work.
__________________
To thank someone, click the left red "Add to Reputation" button
right of the word "permalink" top right of the poster's message.
Reply With Quote
Old 12-12-2011, 04:20 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Expedition & Navigator

Tags
03, 04, 2008, 2010, 54, control, cruise, cruse, f150, f250, lincoln, navigator, wont, work, working, works

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 01:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup