Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


2007 - 2014 Expedition & Navigator 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 and 2014 Ford Expedition and Lincoln Navigator

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #31  
Old 11-08-2013, 10:44 AM
kw5413's Avatar
kw5413 kw5413 is online now
Fortune Favors The Brave
 
Join Date: Apr 2004
Location: Great State of Texas
Posts: 18,432
kw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputation
Quote:
Originally Posted by brianz250 View Post
To drcdac
The code site is on the first page of this thread.

Now for my question. Does anyone know if this info also applies to the 2013 Expeditions?
Thanks

And 2013 Navigators?
__________________
The problem with free speech is...there is always someone around to complain about it.
Book Of kw5413 Chapter 2014 verse 02:28

"--You went out there to talk. Why did you kill that man?" -- "Conversation just kinda dried up." - John Henry Thomas
Reply With Quote
  #32  
Old 11-09-2013, 01:16 PM
kw5413's Avatar
kw5413 kw5413 is online now
Fortune Favors The Brave
 
Join Date: Apr 2004
Location: Great State of Texas
Posts: 18,432
kw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputation
This worked perfect on my 2013 Navigator. Button is easy to find. Couple of minutes and done.


__________________
The problem with free speech is...there is always someone around to complain about it.
Book Of kw5413 Chapter 2014 verse 02:28

"--You went out there to talk. Why did you kill that man?" -- "Conversation just kinda dried up." - John Henry Thomas
Reply With Quote
  #33  
Old 07-09-2014, 01:41 PM
ljw70 ljw70 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 15
ljw70 is starting off with a positive reputation.
Frustrated

Found all of this info and tried it on my 2014 Expedition. It does not work. Has anyone else tried it on a 2014? I do have an erroneous low tire pressure warning present right now. Maybe that is the problem.
Reply With Quote
  #34  
Old 07-09-2014, 02:40 PM
kw5413's Avatar
kw5413 kw5413 is online now
Fortune Favors The Brave
 
Join Date: Apr 2004
Location: Great State of Texas
Posts: 18,432
kw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputation
Due to Ford's efforts to get the 2015s out I do not believe there is much difference between the 2013 & 2014. I know there isn't with the Navigators.

It should work for yours. Watch the video again and retry is all I can suggest.
__________________
The problem with free speech is...there is always someone around to complain about it.
Book Of kw5413 Chapter 2014 verse 02:28

"--You went out there to talk. Why did you kill that man?" -- "Conversation just kinda dried up." - John Henry Thomas
Reply With Quote
  #35  
Old 07-09-2014, 03:00 PM
brianz250 brianz250 is offline
Junior User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Baltimore, MD.
Posts: 50
brianz250 is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by kw5413 View Post
Due to Ford's efforts to get the 2015s out I do not believe there is much difference between the 2013 & 2014. I know there isn't with the Navigators.

It should work for yours. Watch the video again and retry is all I can suggest.

I believe you are correct. I'm going to try this on my 2013 Expedition this weekend. I'll report back when I'm done. Thanks
Reply With Quote
  #36  
Old 07-09-2014, 09:41 PM
bridge's Avatar
bridge bridge is offline
Postmaster
 
Join Date: May 2006
Location: League City, TX
Posts: 2,544
bridge has a great reputation on FTE.bridge has a great reputation on FTE.bridge has a great reputation on FTE.bridge has a great reputation on FTE.
Quote:
Originally Posted by brianz250 View Post
I believe you are correct. I'm going to try this on my 2013 Expedition this weekend. I'll report back when I'm done. Thanks
Please do. I just bought my wife a 2013 Expy KR and was going to install the bi-directional remote start. If it turns out opening the door kills the engine and the door ajar entry delay can't be enabled I'll pass on the Ford unit and install an aftermarket one. I've got a 2011 F-250 with factory remote start that works as a remote start should. Can't think of any good reason why Ford would design a system that kills the engine when you open the door.
__________________
Current Stable
2014 F-250 King Ranch Crew Cab 6.7L Diesel FX4 (Fifth Wheel Keystone Cougar 327RES)
2013 Expedition King Ranch

Put Out to Pasture
2011 F-250 King Ranch Crew Cab 6.7L Diesel FX4; 2006 F-150 Lariat SuperCrew 5.4L 3V 4x4; 2006 EB Expedition 5.4L 3V; 2002 Mustang Convertible GT 4.6L; 2001 Eddie Bauer Expedition 5.4L
Reply With Quote
  #37  
Old 07-10-2014, 12:49 PM
ljw70 ljw70 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 15
ljw70 is starting off with a positive reputation.
Question Update - 2014 Expedition

I got my 2014 Exp. serviced and the low pressure tire warning light reset. Tried the programming as per instructions: Foot on brake, key to on position, hold the button for 10 seconds -- No horn chirps. Any suggestions?
Reply With Quote
  #38  
Old 08-13-2014, 09:33 AM
steveg_nh steveg_nh is offline
Freshman User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 29
steveg_nh is starting off with a positive reputation.
I'm wondering the same thing. I have a 2014 Expy Limited. I want to disable the shut off when you open the door. I've found tons of instructions on doing it, but no confirmation you can do it on a 14. I read one post somewhere that said the 14s use a CAN network, and you can't do it. But I can't see them changing it in 14 only, vs 13 and 12, etc.

I did a test yesterday too. Sitting in the truck, I used the remote start. Just putting the key in the ignition shut the truck off. Didn't touch the brake or open the door. So does disabling the door opening, if we can, also fix the shut off with key insertion?
Reply With Quote
  #39  
Old 08-13-2014, 08:44 PM
steveg_nh steveg_nh is offline
Freshman User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 29
steveg_nh is starting off with a positive reputation.
I just did my 14 tonight. Worked like a charm. You have to press the button hard, and deep, into it's socket until it bottoms out. The first time, I thought I was pressing it all the way, and nothing. No beeps. The second time, I got a better grip, and it worked great. I actually just did it twice. Once, to shut off the door open/key insert power down. And then I decided to extend the runtime to 15 minutes from 10.

Works awesome now! But does this disable MYKEY? The setting is still in my Setup menu. I just want to be sure that if the remote start is configured as a MYKEY, that driving away with it having been started by the RS, that it doesn't enforce any limitations on the truck in any way. I want all MYKEY stuff disabled.
Reply With Quote
  #40  
Old 08-16-2014, 11:36 AM
ewmoose ewmoose is offline
New User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
ewmoose is starting off with a positive reputation.
Hey guys my first post here, just bought my wife a 2014 KR 4x4 and I can't find this button, where is it on the 2014 Expy???? This feature is worthless as it sits. Thanks for the help.
Reply With Quote
  #41  
Old 08-16-2014, 11:40 AM
kw5413's Avatar
kw5413 kw5413 is online now
Fortune Favors The Brave
 
Join Date: Apr 2004
Location: Great State of Texas
Posts: 18,432
kw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputationkw5413 has a superb reputation
Welcome to the site.

Watch the video in post # 32. It is pretty detailed.

There are virtually no changes from 2013 to 2014.
__________________
The problem with free speech is...there is always someone around to complain about it.
Book Of kw5413 Chapter 2014 verse 02:28

"--You went out there to talk. Why did you kill that man?" -- "Conversation just kinda dried up." - John Henry Thomas
Reply With Quote
  #42  
Old 08-16-2014, 11:57 AM
ewmoose ewmoose is offline
New User
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 2
ewmoose is starting off with a positive reputation.
It's a good video, but this dang button does not exist in this car lol I have looked everywhere shy of tearing the dash out.
Reply With Quote
  #43  
Old 08-16-2014, 12:27 PM
steveg_nh steveg_nh is offline
Freshman User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 29
steveg_nh is starting off with a positive reputation.
I had to remove the lower steering trim and the trim plate that holds the power pedal height adjustment button. My remote start button was behind that pedal button taped up very well to the harness coming off the remote start. It was completely hidden when just viewing from underneath the dash looking up. I just did it this week. Now too you can use the "quick stop" feature of the remote start.
Reply With Quote
  #44  
Old 08-26-2014, 02:33 PM
ljw70 ljw70 is offline
New User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 15
ljw70 is starting off with a positive reputation.
No worky 2014 Expedition

Quote:
Originally Posted by ewmoose View Post
Hey guys my first post here, just bought my wife a 2014 KR 4x4 and I can't find this button, where is it on the 2014 Expy???? This feature is worthless as it sits. Thanks for the help.
I found my button - this sequence of events does not work on my 2014 King Ranch Expedition. Hold button and brake, horn does not chirp or go into programming mode.

This is an absolute terrible feature
Reply With Quote
  #45  
Old 08-26-2014, 02:39 PM
steveg_nh steveg_nh is offline
Freshman User
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 29
steveg_nh is starting off with a positive reputation.
You have the single button remote start right? I bet you either aren't pressing the button all the way, or are missing a step. Be very careful. Press and hold brake, turn key to on (do not let go of brake), press button firmly for about 10-12 seconds (make sure the button has bottomed out, meaning you really pressed it all the way and you are still holding brake), and then it should enter programming mode. You can then let go of brake and continue.

If it really isn't working, maybe you don't have the same system (which I find unlikely).

The first time I did it, I couldn't get it into programming mode. I wasn't pressing the button far enough in. Oh, make sure all doors and the hood are closed too. And all interior lights OFF.
Reply With Quote
Old 08-26-2014, 02:39 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > 2007 - 2014 Expedition & Navigator

Tags
2010, 2011, bronze, bypass, engine, expedition, expeditionengine, ford, gen, installation, mykey, remote, reprogramming, start, work

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford Remote Start wont start Spaceman Spiff 1997 - 2003 F150 7 11-15-2012 11:26 AM
Remote Starter Hanscursion03 Excursion - King of SUVs 21 10-14-2009 09:54 AM
cant stop my alarm from going off scotyg91 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 3 12-06-2007 06:23 AM
remote starting problems fordboy_52 Audio & Video Systems, Navigation, Satellite Radio & Mobile Electronics 3 02-09-2007 07:05 PM
Remote start twotonestepside 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks 7 12-19-2004 04:30 PM



All times are GMT -5. The time now is 02:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup