Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Other Ford Engines > 4 Cylinder Engines
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-08-2011, 11:33 AM
entheogenist entheogenist is offline
New User
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 2
entheogenist is starting off with a positive reputation.
96' escort losing acceleration.

Hi

I'm having some trouble with my escort. It's a 96, 1.9. Several times a day
I lose power, and can't accelerate. The car just goes into idle, and I can't get it
to start accelerating again for about 20 seconds usually. It happens more often when I'm below 1/4 tank of fuel, but it happens sometimes even on a full tank.
When I try to accelerate, it just sputters then everything starts working again. Has anyone else experienced this?


I'm not the best with cars, and I'm just learning how to do all this myself, so
any help would be most appreciated.
thanks!!

Last edited by entheogenist; 06-08-2011 at 04:26 PM. Reason: clarity
Reply With Quote
Old 06-08-2011, 11:33 AM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Performance, Engines & Troubleshooting > Other Ford Engines > 4 Cylinder Engines

Tags
1997, 96, accelerating, code, escort, ford, jump, loosing, loses, loss, power, sputters, time

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup