Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Lightning, Harley-Davidson F-150, Roush F-150 & Saleen F-150
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


Lightning, Harley-Davidson F-150, Roush F-150 & Saleen F-150 SVT Ford F150 Lightning, Roush, Saleen and other performance F150's

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-05-2011, 01:37 PM
sjsrebel2210 sjsrebel2210 is offline
New User
 
Join Date: May 2011
Posts: 1
sjsrebel2210 is starting off with a positive reputation.
i have a 2003 lightning with a problem?

I was driving down the road the other day my truck just died. all electronics worked but when i went to restart i got nothing. i waited about 15 mins it started back up and i drove home. the next day i started my truck and once agian it died a couple miles done the road. so than yesterday i checked it out and there was no gas pressure so i figured it was my fuel pump little did i know but my truck has 2 fuel pumps but i tested them and the both seemed to be perfectly fine. than i check all fuses and all relays and every thing is fine. but the fuel pumps will not turn on when i put the key to the on position and the relays doesnt seem to be clicking over but the relay and fuse are fine. also my odomiter is reading no miles it just has lines across it. does anyone have anything else i could do or check?? thank you ps its a 2003 ford lightning with 34k miles

Last edited by sjsrebel2210; 05-05-2011 at 04:59 PM. Reason: forgot something
Reply With Quote
  #2  
Old 05-05-2011, 11:48 PM
5.0 Heaven's Avatar
5.0 Heaven 5.0 Heaven is offline
Junior User
 
Join Date: Apr 2011
Location: Ct
Posts: 73
5.0 Heaven is starting off with a positive reputation.
Do you have more than one set of keys? I am not sure when they stopped using the passive security keys but if your key is getting sleepy or even worse - the key reader module- you can get no response because the security system is not allowing it. If you have another key try it. If you do end up having a key that is going bad you can now get them made at Ace hardware stores but they are $65 for one key. My 02 Escape has the chip key and it was working off and on (if you squeeze it hard) so I took it to Ace and saved a lot over dealer having to "test" everything.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2011, 08:33 PM
mrford60's Avatar
mrford60 mrford60 is offline
Senior User
 
Join Date: Feb 2007
Location: SE PA.
Posts: 293
mrford60 is starting off with a positive reputation.
in the under hood fuse box there are two black fuse looking things that are diodes, it sounds like one of those is going bad or dosent have a good connection. check them or replace them.
__________________
07 Expedition XLT 4x4
66 F-100 (work in progress)
Reply With Quote
Old 08-03-2011, 08:33 PM
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Excursion 6.8L Fuel Pump Problem JDSIMPSON55 Excursion - King of SUVs 2 07-12-2012 10:47 PM
96 F-250 HEAVY DUTY - keeps cutting off and blowing pcm fuse CRAZYC123 1987 - 1996 F150 & Larger F-Series Trucks 7 08-26-2011 11:02 PM
1986 f150 electrical fuel pump problem dakota-boy Electrical Systems/Wiring 7 06-09-2009 10:53 PM
Bad Fuel Pump?? BigRedBronc 1978 - 1996 Big Bronco 5 02-11-2006 10:47 PM
fuel problems with 1990 f150 jblueep Electrical Systems/Wiring 7 10-19-2004 09:20 PM


Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Newer Light Duty Trucks > Lightning, Harley-Davidson F-150, Roush F-150 & Saleen F-150

Tags
02, 03, 2003, alarm, f150, ford, kinda, lighning, lightning, ligthning, motor, problem, problems, randomly, svt, troubleshoot

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup