Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Marketplace > Want to Buy > WTB - Parts & other
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


WTB - Parts & other Want to buy parts/accessories/tools.




 
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1 (permalink)  
Old 02-13-2011, 12:03 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
WTB: 460 Ford Van power steering pump bracket w/ AC

I'm trying to convert an F350 to a saginaw pump. I need a bracket from a Ford van mid 90's. It needs to be from a 460 with A/C.

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 02-14-2011, 08:56 PM
RustyShackelford RustyShackelford is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jul 2010
Location: Nashville, TN
Posts: 123
RustyShackelford is starting off with a positive reputation.
Sure they had a saginaw? The ones I have seen were some funky pump with a remote reservoir.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 02-14-2011, 09:18 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
yeah... they have the "canned ham" saginaw. I've seen quite a few in the junkyard but mostly on 4.9L's. I dont think its the same bracket as the 460.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 02-18-2011, 05:38 PM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
I have a bracket with a good pump on it, the pulley is bent (thought I could remove the pulley with a 3 jaw puller) I can source a OEM pulley for it.

$40.00 + shipping with bent pulley, $55.00 plus shipping I will put a new pulley on for you. paypal only

I had it in a 87 bronco with a 97 EFI 460, I tore it appart and have some parts laying around.

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink

https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink



Nathan
SLC UT
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 02-18-2011, 06:03 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
I'll definitely take it. Just send it the way it is... I have a new pump and pulley. Send me a paypal invoice.

Darryl.b.***@gmail.com

I'll make sure to pay u right away.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 02-18-2011, 09:18 PM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
I sent a paypal invoice, I estimated shipping, if it is much more or less I will let you know. I should be able to ship it on Monday. I will send it UPS. I think with the paypal you can let me know where to ship it.

Thanks!

Nathan
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 02-18-2011, 09:27 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
Thanks. I'm at the Daytona 500 this weekend. So I'll try my best to pay the invoice from my phone ( in between beers).
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03-03-2011, 02:48 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
I got everything from UPS last week... I appreciate your help. Did you use this van hose in your setup? It looks like I may be able to twist it a little to get it to work.

Thanks!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-04-2011, 12:24 PM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
Yes the pressure hose I sent was from the van.

it hooked right up to f350 box.

Did you get my email about the shipping being quite a bit more than I orginially estimated?

Thanks!

Nathan
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 03-04-2011, 12:39 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by thenag View Post
Yes the pressure hose I sent was from the van.

it hooked right up to f350 box.

Did you get my email about the shipping being quite a bit more than I orginially estimated?

Thanks!



Nathan
Good deal. Thanks.

I appreciate all your help. I'm actually putting everything together tonight. I had to order a new pulley which ended up being $45 bucks and took a week to come in. Kinda dumb since all the other pulleys are 10 or 15 bucks.

I never did get your email about shipping. I definitely don't mind giving you a little more for shipping. Would another $20 cover it?
Reply With Quote
  #11 (permalink)  
Old 03-05-2011, 12:12 PM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
$20.00 would be great, that is actually what I was hoping for.

Maybe I sent it to the wrong email, I though I sent it to the one your paypal was linked with.

I am really sorry I buggered that pulley.

I actually could have pulled one from the junk yard for you.

I usually see 302/351 vans in the yard with the sag pump. The pulley should be the same for the 460. (I saw one yesterday)

Thanks!

Nathan
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old 03-08-2011, 10:15 AM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
Thank you for the additional money, I don't ship a lot of stuff and really under estimated how much it would be.

Thanks!

Nathan
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old 03-08-2011, 10:21 AM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
No problem... I appreciate your help. It was a pretty heavy box.

Do you remember what belt you used? I installed everything in the truck but only have intermittent power steering. I dont think theres any air in it because its running absolutley silent (which is nice). When the power steering is there its effortless but at slow speeds it sometimes doesnt work??

My old belt was too short to get the idler pully back on... I went and got a longer belt but I'm thinking it may be a little too long. I just cant figure out why it would come and go like that.
__________________
'93 F350, 4x4, Single Cab, SRW, 460EFI, C6, Hedman Headers, True duals w/ flowmasters, 10" lift, 325/85 R16 Michelin XML's, 4.56 gears
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old 03-08-2011, 04:27 PM
thenag thenag is offline
New User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 10
thenag is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by F3fitty View Post
No problem... I appreciate your help. It was a pretty heavy box.

Do you remember what belt you used? I installed everything in the truck but only have intermittent power steering. I dont think theres any air in it because its running absolutley silent (which is nice). When the power steering is there its effortless but at slow speeds it sometimes doesnt work??

My old belt was too short to get the idler pully back on... I went and got a longer belt but I'm thinking it may be a little too long. I just cant figure out why it would come and go like that.
I didn't have any issues with the belt. When I installed it I used the same belt that was on there. Auto zone lists the same belt for the truck and van with a 460. (1996)

Are you using the pump I sent you? I thought you said you had a new pump. It worked great when I pulled it off but that was back in Nov. I don't remember any issues. I did that swap about 4 years ago and haven't touched the pump since. Sorry I am not more help.

I would just double check everything, try to bleed it again.

Nathan
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old 03-08-2011, 05:44 PM
F3fitty's Avatar
F3fitty F3fitty is offline
Senior User
Garage is empty, add now
 
Join Date: Feb 2010
Location: Lakeland, FL
Posts: 222
F3fitty is starting off with a positive reputation.
Yup... Reinstalled the old belt and it fixed the problem.
Reply With Quote
Old 03-08-2011, 05:44 PM
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Marketplace > Want to Buy > WTB - Parts & other

Tags
1997, 2000, 400, 460, 99, ac, bracket, f350, ford, holds, power, powersteering, pump, review, steering, van

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On
Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 05:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.5
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.5.2 ©2010, Crawlability, Inc.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford® is a registered trademark of the Ford Motor Company.



 
vbulletin Admin Backup