Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Older, Classic & Antique Trucks > 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks Discuss the Early Eighties Bullnose Ford Truck

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 12-04-2010, 10:45 AM
1980302windsor's Avatar
1980302windsor 1980302windsor is offline
Junior User
 
Join Date: Sep 2010
Location: East Central, IL
Posts: 77
1980302windsor is starting off with a positive reputation.
1980 F-150 washer pump

The windshield washer fluid pump seems to turn on (i hear the humming when i depress the button) but just a trickle of fluid escapes. I am thinking it is the pump (More Information for ANCO 6201)

Does this pump power both fluid nozzles or do i need 2 seperate pumps? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2010, 01:11 PM
81-F-150-Explorer 81-F-150-Explorer is offline
Post Fiend
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern California
Posts: 8,791
81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold81-F-150-Explorer is a splendid one to behold
The one pump powers both nozzels. (Actually one nozzel with two jets)

The problem is most likely the nozzel itself. It gets plugged up VERY easily. I've replaced mine 5 times untill I thought to change the hose from the washer pump to the nozzel as the rubber hose was deteriorating on the inside and causing the nozzel to plug up.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2012, 01:36 PM
300/6 Freak 300/6 Freak is offline
Senior User
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 278
300/6 Freak is starting off with a positive reputation.
oh thats a good idea! replace that hose! yup thats next on my list! that and figure out why not washer fluid! hardly worked yesterday and not at all today. No sound from the pump when i push the button so I need to check for voltage at the tank and go from there. Thanks for hte good idea to replace that hose though too!
Reply With Quote
Old 01-18-2012, 01:36 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Older, Classic & Antique Trucks > 1980 - 1986 Bullnose F100, F150 & Larger F-Series Trucks

Tags
6201, anco

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump



All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup