Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel
Sign in using an external account
Register Forgot Password?


6.0L Power Stroke Diesel 2003 - 2007 F250, F350 pickup and F350+ Cab Chassis, 2003 - 2005 Excursion and 2003 - 2009 van SPONSORED BY:

Welcome to Ford-Trucks Forums!
Welcome to Ford-Trucks.com.

You are currently viewing our forums as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join the Ford-Trucks Forums community today!





 
Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 11-12-2010, 04:46 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
Starts...then shuts off...

Well, after having my truck reflashed at Ford yesterday morning (although I'm not really sure this problem is because of that, maybe just a coincidence), I noticed that at idle rpms, it will studdor every once in a while like it's losing either fuel or oil pressure, and if you let it do it long enough without pressing the gas it would just shut off. Then this morning, I changed the fuel filters getting ready to make a trip up to NC, and after changing the fuel filters it would stay cranked just a few seconds and then just shut off almost right away. Yes, I primed it a TON before I tried cranking it. Again, the only way I found that I could keep it from shutting off was to hold the brake, start it and throw it in gear really fast, then hit the gas as soon as it was in gear. Any ideas? ICP and connector was just replaced like 4 months ago. Didn't think to check for codes this morning but it wasn't throwing any codes yesterday while it was doing it.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-14-2010, 04:41 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
Bump, nothing?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-14-2010, 05:19 PM
solaratomic's Avatar
solaratomic solaratomic is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Millbrook, AL
Posts: 352
solaratomic is starting off with a positive reputation.
Have you checked the EGR valve?
__________________
2006 F-250 XLT CC FX4 6.0L DI Turbo Diesel
Mods: Dieselsite Coolant Filter, 4" Turbo-back off road MBRP exhaust, Blue FP spring, Updated STC Fitting, Updated Turbo Feed & Drain Lines
1979 F-150 Custom (Krylon Edition) 4x4 351M-4V/BW T-18
Sold: 1996 F-150 5.0L 2WD Eddie Bauer / 2001 F-150 4x4 5.4L CC Lariat / 2005 Mustang GT
Reply With Quote
  #4  
Old 11-14-2010, 05:22 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by solaratomic View Post
Have you checked the EGR valve?
I'm going to as soon as I get home. But if I have an EGR delete, what exactly could it be doing and what exactly would I be looking for?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-14-2010, 05:32 PM
solaratomic's Avatar
solaratomic solaratomic is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Millbrook, AL
Posts: 352
solaratomic is starting off with a positive reputation.
Oh with a delete it shouldn't be a problem. You need a sig. Do you have any way to scan for codes or get live data? What year? Miles? etc?
__________________
2006 F-250 XLT CC FX4 6.0L DI Turbo Diesel
Mods: Dieselsite Coolant Filter, 4" Turbo-back off road MBRP exhaust, Blue FP spring, Updated STC Fitting, Updated Turbo Feed & Drain Lines
1979 F-150 Custom (Krylon Edition) 4x4 351M-4V/BW T-18
Sold: 1996 F-150 5.0L 2WD Eddie Bauer / 2001 F-150 4x4 5.4L CC Lariat / 2005 Mustang GT
Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2010, 05:39 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by solaratomic View Post
Oh with a delete it shouldn't be a problem. You need a sig. Do you have any way to scan for codes or get live data? What year? Miles? etc?
??I do have a signature??? Not sure if it has anything to do with me posting from my blackberry. But it's an 03 with 170k miles, EGR delete and straight puped. I have an insight I can chec for codes with, but I'm almost positive it won't show up anything. Because it wasn't yesterday when I scanned it after it was doing this.
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2010, 05:45 PM
solaratomic's Avatar
solaratomic solaratomic is offline
Senior User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Millbrook, AL
Posts: 352
solaratomic is starting off with a positive reputation.
Yeah I can't see your sig, not sure of reason. I would be interested see what your ICP on IPR readings are.
__________________
2006 F-250 XLT CC FX4 6.0L DI Turbo Diesel
Mods: Dieselsite Coolant Filter, 4" Turbo-back off road MBRP exhaust, Blue FP spring, Updated STC Fitting, Updated Turbo Feed & Drain Lines
1979 F-150 Custom (Krylon Edition) 4x4 351M-4V/BW T-18
Sold: 1996 F-150 5.0L 2WD Eddie Bauer / 2001 F-150 4x4 5.4L CC Lariat / 2005 Mustang GT
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2010, 05:47 PM
tex25025's Avatar
tex25025 tex25025 is offline
Post Fiend
 
Join Date: Oct 2005
Location: Plano TX and Brentwood TN
Posts: 10,578
tex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud oftex25025 has much to be proud of
Quote:
Originally Posted by AndeyHall View Post
??I do have a signature??? Not sure if it has anything to do with me posting from my blackberry. But it's an 03 with 170k miles, EGR delete and straight puped. I have an insight I can chec for codes with, but I'm almost positive it won't show up anything. Because it wasn't yesterday when I scanned it after it was doing this.
That doesn't mean that you aren't having codes in the system. You really need something a little more involved then the Insight for code scanning.

Also, your siggy isn't showing up. It shouldn't have anything to do with the BlackBerry as it's all on your online profile and you obviously had to at one point sign in, so that should have posted it on your post unless you "unchecked" the box by "show signature".

Check for eletrical issues first and then move onto the mechanical ones.
__________________
2014 6.7 PSD King Ranch F350 SRW
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2010, 10:13 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
Quote:
Originally Posted by tex25025 View Post
That doesn't mean that you aren't having codes in the system. You really need something a little more involved then the Insight for code scanning.

Also, your siggy isn't showing up. It shouldn't have anything to do with the BlackBerry as it's all on your online profile and you obviously had to at one point sign in, so that should have posted it on your post unless you "unchecked" the box by "show signature".

Check for eletrical issues first and then move onto the mechanical ones.
I'm going to check on the sig thing as soon as I hit post.

But I've been in NC all weekend and just got home a little earlier today so I haven't hadn't had time to look at anything over the weekend. Anyways, when I got home today, I figured I'd try and crank it up and see what it did. It started up fine, and I let it idle for 5 minutes straight expecting it to start acting up at any minute. It never did. I drove it around the neighborhood a few times, then let it idle for 5 more minutes and still nothing. Drove it to work to pick up my new HID's that came FedEx while I was gone...never had any issues. So I don't know what the deal was Friday. Not sure if it was just a fluke thing or what.

But tex, the only reason I was suspecting mechanical issues was because it only had a partial issue before the new fuel filters, then after the new fuel filters it wouldn't stay cranked for more than 10 seconds. Just seemed like it had to be a mechanical issue. But I don't guess it really matters now unless it starts acting up again. Guess we'll see though.
__________________
03 6.0L F250 Lariat FX4 Crew Cab
SCT X3 w/ GearHead Tunes; Liberator EGR Delete; 4" Strait Pipe from the the cat back (muffler & cat delete); High Idle Mod; Tank Harpoon; Fog Light Mod; King Ranch side steps w/ lights
Reply With Quote
  #10  
Old 11-14-2010, 10:22 PM
AndeyHall's Avatar
AndeyHall AndeyHall is offline
Posting Guru
 
Join Date: Jun 2009
Location: Anderson, SC
Posts: 1,373
AndeyHall is starting off with a positive reputation.
It must have something to do with posting mobile because my last post was from a computer and it shows my sig but the others were posted from the blackberry and they don't show it.
__________________
03 6.0L F250 Lariat FX4 Crew Cab
SCT X3 w/ GearHead Tunes; Liberator EGR Delete; 4" Strait Pipe from the the cat back (muffler & cat delete); High Idle Mod; Tank Harpoon; Fog Light Mod; King Ranch side steps w/ lights
Reply With Quote
Old 11-14-2010, 10:22 PM
 
 
 
Reply

Go Back   Ford Truck Enthusiasts Forums > Diesel > 6.0L Power Stroke Diesel

Tags
1999, 46, 54, changed, f150, ford, lossing, navigator, oil, pickup, powerstroke, rpms, shuts, shutting, starts, truck

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
out of ideas 6.0 crank no start. joe.d 6.0L Power Stroke Diesel 44 08-14-2011 06:56 PM
suddenly starting surging idle (loping) very bad in summer! strokerspeed 1999 - 2003 7.3L Power Stroke Diesel 64 07-07-2011 08:53 AM
Seems like it's one thing after another... AndeyHall 6.0L Power Stroke Diesel 49 11-11-2010 10:21 PM
engine shuts off biobrner 6.0L Power Stroke Diesel 6 07-02-2009 09:51 AM
What is a code 28? dazzleaj Ranger & B-Series 4 05-22-2007 05:50 PM



All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7 AC1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Advertising - Terms of Use - Privacy Statement - Jobs
This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. FordŽ is a registered trademark of the Ford Motor Company.

vbulletin Admin Backup