80-96-list-digest Sunday, May 16 1999 Volume 03 : Number 137



=======================================================================
Ford Truck Enthusiasts - 1980-1996 Trucks and Vans
Visit our web site: http://www.ford-trucks.com/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
To unsubscribe, send email to:
majordomo ford-trucks.com
with the words "unsubscribe 80-96-list-digest" in the body of the
message.
=======================================================================
In this issue:

: RE: FTE 80-96 - My 1985 351w
FTE 80-96 - RE: No Brakes
FTE 80-96 - Re: torque converter lock up...??
RE: FTE 80-96 - Re: engine replacement?
FTE 80-96 - RE: 351 Engine pic....
FTE 80-96 - Idle and code issues

=======================================================================

----------------------------------------------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 08:55:39 -0400
From: "PmctBaker"
Subject: : RE: FTE 80-96 - My 1985 351w


From: "McMahon, Todd R."
Subject: RE: FTE 80-96 - My 1985 351w

Looking good... What brand of hoses did you use? They look sharp!

- - -----Original Message-----
From: PmctBaker [mailto:Pmbaker your-net.com]
Sent: Thursday, May 13, 1999 1:37 PM
To: FORD F-150 LIST
Subject: FTE 80-96 - My 1985 351w


I finally put some pics of my 351w engine on the site. There are 6 in all.
Here are the links if ya want to take a look.

http://www.ford-trucks.com//lc/lc.php?action=do&link=http://www3.your-net.com/~pmbaker/images/351engine03.jpg 351w



JC Whitney wire looms. $11. a bag, assorted sizes and colors.

mike


== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 18:28:28 +0200
From: "David Anderson (EUS)"
Subject: FTE 80-96 - RE: No Brakes

>>>>Also when I have the truck running and I
step on and the release the brake pedal the idle increases momentarily
then goes back to normal. What are the chances that either the vacuum
booster is bad ..... >>>>>

This is normal. I can't explain it, but every car I've had does it. Next place I'd look is at your rear brakes.
David Anderson
== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 18:28:57 +0200
From: "David Anderson (EUS)"
Subject: FTE 80-96 - Re: torque converter lock up...??

Yes, this OD lockup and running 1300 rpms at 40 mph is really no fun. My solution has been to hit the OD off button every time I start my truck.
David Anderson
== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 19:40:23 -0400
From: "Ratcliff, Dale"
Subject: RE: FTE 80-96 - Re: engine replacement?

You must be doing something wrong if you only get 13mpg. I have a F150Sc LB
with a 351 and I get a consistant 16mpg. The only time my milage drops to
around 10mpg is when I tow the 26FT fifth wheel camper.

Dale Ratcliff
dratc telxon.com

> -----Original Message-----
> From:LHopk99567 aol.com [SMTP:LHopk99567 aol.com]
> Sent:Friday, May 14, 1999 4:51 PM
> To:80-96-list ford-trucks.com
> Subject:Re: FTE 80-96 - Re: engine replacement?
>
> Why would you want to change engines? My 300 Six got 13mpg. Those V-8's
> all
> got 10mpg or less. You can get the block bore cleaned up at an automotive
> machine shop, new piston's ring's cam and Crank at any parts store. A
> brand
> new engine for $1200. or less
> == FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html
== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 13:19:53 -0500
From: "Dave Harmier"
Subject: FTE 80-96 - RE: 351 Engine pic....

Good golly!!! I thought it looked complicated under the hood of our 81 El
Camino!!!
That's a BUNCH of vacuum lines, etc.!

Dave H.
Houston (not just Hot, but MUGGY!!!) Texas
== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

Date: Sat, 15 May 1999 19:54:10 -0600
From: Chris Philipp
Subject: FTE 80-96 - Idle and code issues

Does anyone have an idea of what is going on with my
rig?? Recently, I pulled and cleaned my throttle body
(Put on a new TPS for good measure). I had good results
as far as power was concerned, but it really sucked gas,
and did appear to idle quite high. I took my truck (88'
302) to my mechanic to have that stupid little plastic
clutch bearing replaced,(got tired of triple pumping the
clutch pedal to start it) so I had him pull codes while he
had it. He got a 45, 33, and a 13. EGR downstream, high
idle, and something else. Anyway, when I did the throttle
body, the negative battery terminal was off least 2
hours.(shouldn't that reset the computer?).
My first question is this, I was told to adjust the
"idle linkage", and for the life of me I have no idea how
you would adjust any part of the T.V. cable to do this.
Second question is, would any of the above mentioned codes
be caused by the work I did, or am I on the perrenial Ford
troubleshooting detail for a new problem? I expected to
have to replace the most common failing parts(EGR, TPS,
Idle air B'pass, belts, hoses, filters, etc.), but I would
really just like to spend the money and get the thing
running as well as it can. I commute over 60 miles daily,
so the gas adds up. I get anywhere from 10-14 MPG with
Colorado mountain pass driving. Oh, the TPS checked out
O.K. by the way. Any insight or suggestions would be
greatly appreciated. TIA Chris

== FTE: Uns*bscribe and posting info http://www.ford-trucks.com/faq.html

------------------------------

End of 80-96-list-digest V3 #137
********************************

+---- Ford Truck Enthusiasts - 1980 through 1996 Trucks And Vans -----+....


To access the rest of this feature you must be a logged in Registered User Of Ford Truck Enthusiasts

Registration is free, easy and gives you access to more features.
If you are not registered, click here to register.
If you are already registered, you can login here.

If you are already logged in and are seeing this message, your web browser is blocking session cookies. Change your browser cookie settings to allow session cookies.




Advertising - Terms of Use - Privacy Policy - Jobs

This forum is owned and operated by Internet Brands, Inc., a Delaware corporation. It is not authorized or endorsed by the Ford Motor Company and is not affiliated with the Ford Motor Company or its related companies in any way. Ford is a registered trademark of the Ford Motor Company.